Krydderkake med kefir
Krydderkake med melisglasur er en enkel og rask kake å bake. Deilige krydder og kefir i røren gir en nydelig smak det er lett å like.
Ingredienser
Kake:
150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir eller kulturmelk
Ca. 10 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 ss natron
4 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
Glasur:
100 g melis
1 eggehvite
1 ss sitronsaft
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør og ha det i en bolle sammen med sukker og kefir. Bland inn mel, vaniljesukker, natron og krydder. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (ca. 30×40 cm) og jevn ut overflaten.
Du kan variere krydderet i kaken og gi den helt nye og spennende smaker. Stjerneanis istedenfor nellik gir kaken en deilig smak av anis eller lakris som mange liker.
- Stek kaken på nederste rille i stekeovnen på 180 °C i 35-40 minutter. Hvis krydderkaken begynner å bli mørk mot slutten av steketiden, kan du legge litt bakepapir på toppen.
- Sjekk om krydderkaken er gjennomstekt med en tynn trepinne. Dersom det ikke fester seg noe på pinnen er kaken ferdig.
- Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på rist.
- Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og bre den utover krydderkaken når den er kald.
Kilde: MatPrat