Krydderkake med kefir
Krydderkake med melisglasur er en enkel og rask kake å bake. Deilige krydder og kefir i røren gir en nydelig smak det er lett å like.
Ingredienser
Kake:
150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir eller kulturmelk
Ca. 10 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 ss natron
4 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
Glasur:
100 g melis
1 eggehvite
1 ss sitronsaft
slik gjør du
Vis ingredienser
Krydderkake er en av langpannekakene vi regner som en klassiker. Enten du skal bake til klassefest, avslutning med korpset eller lage noe godt til fotballturen, er krydderkaken et valg som blir godt tatt imot. Selv om den har mange ingredienser, er den ikke vanskelig å bake - og er dermed like god for nybegynnere som viderekomne.
Slik gjør du
- Smelt smør og ha det i en bolle sammen med sukker og kefir. Bland inn mel, vaniljesukker, natron og krydder. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (ca. 30×40 cm) og jevn ut overflaten.
Du kan variere krydderet i kaken og gi den helt nye og spennende smaker. Stjerneanis istedenfor nellik gir kaken en deilig smak av anis eller lakris som mange liker.
- Stek kaken på nederste rille i stekeovnen på 180 °C i 35-40 minutter. Hvis krydderkaken begynner å bli mørk mot slutten av steketiden, kan du legge litt bakepapir på toppen.
- Sjekk om krydderkaken er gjennomstekt med en tynn trepinne. Dersom det ikke fester seg noe på pinnen er kaken ferdig.
- Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på rist.
- Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og bre den utover krydderkaken når den er kald.
Glasuren kan også lages uten egg. Bruk i så fall litt vann tilsatt sitronsaft i stedet for eggehvite.
Kilde: MatPrat