Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
tradisjon
Berlinerkranser
Berlinerkranser er en favoritt blant småkakene til jul. De er klassiske, søte, små julekaker bakt med mange eggeplommer og dyppet i deilig perlesukker.
Middels
Middels
Sirupssnipper
Sirupssnipper er fine, tynne julekaker med masse god smak av ingefær, nellik, kanel, muskat og pepper.
rask
enkelt
Goro
Goro er en av våre eldste julekaker, og smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø, og har et utpreget flott bladmønster.
lang
vanskelig
Sandkaker
Sandkaker til jul er tradisjon for mange. Julekakene er søte porsjonskaker med mandler som smaker ekstra godt når du fyller dem med krem og bær.
rask
Middels
Pepperkakedeig
Pepperkakedeig må vi ha til jul! Denne inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus.
lang
Middels
Rømmegrøt med spekemat
Rømmegrøt med spekemat og flatbrød er god, norsk tradisjonsmat til feriring av 17. mai, sankthans og olsok.
Middels
enkelt
Belgiske vafler
Belgiske vafler kan gjerne serveres istedenfor tidkrevende kaker. Server dem med melisdryss, friske bær, syltetøy, is, krem eller sjokoladesaus.
lang
Middels
Sveler
Sveler er norske klassikere som smaker kjempegodt. Enten du liker dem best med smør og sukker, brunost eller syltetøy og rømme.
rask
Middels
Mors beste vafler
Mors beste vafler lager hun av egg, smør, mel, melk, kardemomme og kefir. Serveres gjerne med nyrørt syltetøy og rømme eller med brunost.
rask
enkelt
Flatbrød
Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.
lang
vanskelig
Potetlefser fra Sørlandet
Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
lang
Middels