Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
tradisjon
Smørgrøt fra Suldal
Smørgrøt fra Suldal er tradisjonskost som ble brukt til barselkvinner, barnedåp, bryllup og andre høytider. Du lager den av smør, melk og semulegryn toppet med sukker og rosiner.
rask
Middels
Waldorfsalat med bygg
Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Server den til thanksgiving eller julemiddag med kalkun eller til juleskinke.
lang
Middels
Byggrynskrem med multer
Byggrynskrem med multer er et deilig alternativ til multekrem som juledessert. Bruk gjerne byggris, som er prekokte byggryn for en raskere dessert.
lang
Middels
Byggotto til pinnekjøttet
Byggotto til pinnekjøttet er nytt for mange. Vi skal være forsiktige med å endre på tradisjoner, men å tilføre noe ekstra når det er skikkelig godt, må være lov? Byggotto er bygg kokt i lammekraft og hvitvin, smaksatt med sitron, løk, salt og pepper. Du må bare prøve det!
Middels
Middels
Brødstuffing til kalkun
Brødstuffing til kalkun fra selveste Bakerlandslaget er en garantert vinner på jul- eller nyttårsaften. Stuffingen lager du av loff, smør, løk og stangselleri, persille og kraft fra kalkunen.
Middels
Middels
Brødkrutonger til lutefisken
Brødkrutonger til lutefisken er en tradisjon til jul og gir en deilig smak på måltidet. Sprø, gylne krutonger med timian lager du kjapt i stekeovn med daggammelt brød i terninger.
rask
enkelt
Grovt flatbrød med potet
Grovt flatbrød med potet fra Bodil Nordjore smaker godt til suppe og middag. Det er bakt med potet, rug, havregryn og grov hvete og stekt på takke.
Middels
vanskelig
Grovt flatbrød
Grovt flatbrød fra Bodil Nordjore smaker godt og passer til supper og annen middagsmat. Det er bakt med rug, havregryn, grov og fin hvete og stekt på takke.
Middels
vanskelig
Fint flatbrød
Fint flatbrød fra Bodil Nordjore smaker godt og passer til supper og annen middagsmat. Det er bakt med grov og fin hvete, og stekt på takke.
Middels
vanskelig
Mørlefse
Mørlefse er myk og søt og ekstra god med ost på. De stekes på takke, og lages med surmelk, rømme, smør og sirup. Du kan enkelt bake en grovere variant som egner seg godt til turmat.
Middels
Middels
Potetlefser
Potetlefser lager vi av kokte poteter, rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke. Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg.
Middels
Middels
Lefser til rakfisk og lutefisk
Lefser til rakfisk og lutefisk er myke potetlefser laget av rugmel, potet, hvetemel og salt. De stekes på takke, og passer spesielt godt til fisk- og kjøttretter.
Middels
Middels