Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? avhenger av tykkelsen på leivene
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? avhenger av tykkelsen på leivene

Fint flatbrød

Fint flatbrød fra Bodil Nordjore smaker godt og passer til supper og annen middagsmat. Det er bakt med grov og fin hvete, og stekt på takke.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Hell 2,5 dl kokende vann over det sammalte melet, rør sammen og la stå i ca. 30 minutter. 
  • Hoveddeig: Kok opp melken og rør ut hveteblandingen i den. Tilsett hvetemel til deigen ikke lenger er klissete. Rør godt med en tresleiv.
  • Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
  • Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk hvetemel til å bake ut i. 
  • Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka. Server gjerne fint flatbrød med godt smør og spekemat. 

Se fremgangsmåten for takkebakst trinn for trinn. 

Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse, da holder det seg lenge.
Oppskrift av Bodil Nordjore.
  •  

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer