Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY
Oppskrifter
Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Rekeblings er en deilig sandwich av grovbrød, majones, skrelte reker og salat. Rekesmørbrødet passer flott til lunsj, som turmat eller en lett middag.
Hjemmelaget jordbærsyltetøy gir deg smaken av norske jordbær hele året. Bland jordbær og sukker til frysetøy eller lag et snartkokt syltetøy i gryte.
Rester av svinestek? Lag en middagsblings med surkål, grovt brød, fersk spinat og purre.
Sildesmørbrød er en nydelig sandwich med grovbrød, kokt egg, sild og poteter, eple, ruccolasalat og persille. Nyt den til lunsj eller middag.
Ostesmørbrød eller toast slår aldri feil om det lunsj, middag eller kveldsmat. Lages raskt av grovbrød, vellagret gulost og kokt skinke og nytes varm.
Sandwich med nøkkelost og jordbærsyltetøy er faktisk en utrolig god smakskombinasjon! Den passer til helgefrokost eller som kveldsmat.
En sandwich med pølse, grovbrød, pesto, løk og potetskiver er både raskt og mettende og en fin avveksling til pølsebrød, lomper og potetmos.
Denne er for deg som elsker bacalao. Sandwichen lages på godt grovbrød, klippfisk, crème fraîche, ruccula, paprika og spekeskinke.