brødvirker_topp

Brød virker

Sunt og godt – helt enkelt

 

 

 

gutt spiser brød

Brød i matpakka er best! Brød i matpakka er best! Brød i matpakka er best! Brød i matpakka er best! Brød i matpakka er best!

banan i baguette

Lunsj to-go! Lunsj to-go! Lunsj to-go! Lunsj to-go! Lunsj to-go!

 

 

barn smører matpakke

Derfor bør du la barna smøre matpakka si sjøl Derfor bør du la barna smøre matpakka si sjøl Derfor bør du la barna smøre matpakka si sjøl Derfor bør du la barna smøre matpakka si sjøl Derfor bør du la barna smøre matpakka si sjøl

250 kcal

…er omtrent to grove brødskiver med pålegg.

Fakta om brød og ernæring
Ebru med favnen full av brød

Ebru vant brød for et helt år Ebru vant brød for et helt år Ebru vant brød for et helt år Ebru vant brød for et helt år Ebru vant brød for et helt år

gutter spiser matpakke

Skolematen før og nå Skolematen før og nå Skolematen før og nå Skolematen før og nå Skolematen før og nå

Vet du hva barna bør spise? Test deg selv og vinn brød for et helt år!

abc Start testen
skive med gulost

Her er nordmenns favoritt på brødskiva Her er nordmenns favoritt på brødskiva Her er nordmenns favoritt på brødskiva Her er nordmenns favoritt på brødskiva Her er nordmenns favoritt på brødskiva

far smører matpakke med barn

3x ukemeny for matpakkesmørere 3x ukemeny for matpakkesmørere 3x ukemeny for matpakkesmørere 3x ukemeny for matpakkesmørere 3x ukemeny for matpakkesmørere

brødskiver

7 lekre brødskiver du lager på 1-2-3 7 lekre brødskiver du lager på 1-2-3 7 lekre brødskiver du lager på 1-2-3 7 lekre brødskiver du lager på 1-2-3 7 lekre brødskiver du lager på 1-2-3

 

 

Populære myter om brød, korn og gluten

Myte 1

«Gluten er farlig»

Fakta:Nei, det finnes ingen data som tyder på at gluten er farlig. Bare 1 til 2 prosent av befolkningen har cøliaki.

 

se video
Myte 2

«Gluten er usunt»

Fakta:Nei, det finnes ingen beviser for at gluten er usunt. Tvert imot mener de fleste fagfolk at brød og kornprodukter er bra for oss mennesker, og en god kilde til viktige næringsstoffer.

 

se video
Myte 3

«Brød er usunt»

Fakta:Nei, tvert imot. Grovt brød er en god kilde til verdifulle næringsstoffer og har dokumenterte positive helseeffekter.

se video
Myte 4

«Brød gjør deg tjukk»

Fakta:Du legger ikke på deg mer av brød enn av annen mat. Faktisk kan grovt brød hjelpe deg å holde vekta, ved å bidra til stabilt blodsukker og gi en metthet som varer.

se video
Myte 5

«Vi får i oss altfor mye brød og korn»

Fakta:Nei, faktisk får kun 1 av 4 nordmenn i seg nok fiber og fullkorn, ifølge kostholdsrådene fra Helsedirektoratet.

se video
Myte 6

«Fargen viser hvor sunt brødet er»

Fakta:Nei, mørke brød er ikke alltid de groveste og sunneste. Bruk Brødskalaen for å sjekke grovhetsandelen i brødet. Da finner du enkelt de sunneste brødene.

se video
Myte 7

«Barn trenger ikke brød i matpakka»

Fakta:Jo, Helsedirektoratet anbefaler grovt brød i matpakka. Alle barn trenger et næringsrikt og godt måltid midt på dagen for å holde energien, humøret og konsentrasjonen oppe.

se video
Myte 8

«Folk har nesten sluttet å spise brød»

Fakta:Neida, heldigvis sier 96 prosent av oss at de spiser brød. Og godt er det – siden helsemyndighetene faktisk anbefaler oss å spise enda mer fullkorn og grovt brød.

se video
Myte 9

«Vi kan ikke fø 9 mrd. mennesker»

Fakta: Jo, men da må vi spise mer kornprodukter. Det er den eneste matproduksjonen med nok vekstpotensiale, aksept i alle verdens kulturer, og som kan dyrkes overalt.