Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Matpakkebrød

Matpakkebrød er et sunt, ekstra grovt og saftig brød med hvete, rug, havregryn, havrekli og kulturmelk. Grovbrødet holder deg mett lenge, og passer fint til lunsj i hverdagen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Fordeig: Bland sammen melk, sammalt hvete grov, sammalt rug fin og grov, havregryn og havrekli i en stor bakebolle, ca. 6 liter.  Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil litt være klissete. Tilsett 1 dl vann om den er for tørr. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, 37°C. Smuldre i gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Tilsett gjærblandingen og ingrediensene til hoveddeigen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
  • Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2 liters former. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35-40 minutter.
  • Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havrekli.
  • Stek brødene på nederste rille ved 200 ºC i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også grovbrød med bygg og havre som matpakkebrød.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer