Blinis med kaviar, rømme og rødløk
Blinis med kaviar, rømme og rødløk er den klassiske måten å servere små russiske pannekakene på. Blinis lages med gjær, og serveres med ulike toppinger, både salte og søte.
Ingredienser
2 egg
3 dl melk
¼ pakke gjær
120 g bokhvetemel eller byggmel
60 g hvetemel
½ ts salt
50 g smør
Til servering:
1 ss lettrømme
1 ss rød lodderogn eller russisk kaviar
3 skiver rødløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skill eggeplommene fra hvitene. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
- La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
- Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinisrøren og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
- Stek blinisene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinisen når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.
Tips! Server med en spiseskje rømme, en spiseskje lodderogn eller kaviar og noen skiver rødløk.