Innbakte pølser
Innbakte pølser, pølsehorn, pigs in a blanket – kjært barn har mange navn. Perfekt som snacks til store og små gjester.
Ingredienser
1 pakke ferdig pizzadeig (rå)
1 ts dijonsennep
2 pk smårettpølse (á 200 g)
1 egg til pensling
Krydderblanding:
1 ss valmuefrø
½ ss sesamfrø
½ ss svarte sesamfrø
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
½ ts flaksalt
Rømmedipp:
2 dl rømme
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen en krydderblanding av valmuefrø, sorte og hvite sesamfrø, hvitløkspulver, løkpulver og flaksalt i en liten skål.
- Rull ut en ferdig pizzadeig og pensle dem med litt sennep. Skjær pizzadeigen i tre strimler på langs. Skjær på kryss og tvers av strimlene slik at du får små, likebeinte trekanter.
- Rull små pølser inn i hver trekant. Legg pølsene på den bredeste delen av trekanten, og rull mot spissen. Sett pølsehornene på et bakepapirkledd stekebrett.
- Visp sammen egg og pensle det over de innbakte pølsene. Dryss på krydderblandingen.
- Stek pølsene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist.
- Bland sammen rømme og sriracha til en dipp. Smak eventuelt til med litt salt.
- Server innbakte pølser med dippsausen.
>> Prøv også grove pølsehorn.
Kilde: MatPrat