Bruschetta med røkelakskrem
Bruschetta med røkelakskrem er et elegant innslag på en julete afternoon tea eller på tapasbordet. De kan også spises alene som en forrett.
Ingredienser
8 skiver baguette
1 ss smør til steking
1 pakke spirer
1 glass lakserogn
2 stilker frisk dill til pynt
Røkelakskrem:
200 g røkelaks
1 boks snøfrisk naturell (á 125 g)
2 dl seterrømme
1 ss finhakket frisk gressløk
1 ss finhakket frisk dill
saft av ¼ sitron
½ ts salt
¼ ts pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag røkelakskrem først: Finkutt røkelaks. Stivpisk snøfrisk og rømme. Vend inn røkelaks og hakkede urter. Smak til med salt, pepper og litt sitron.
- Stek skiver av baguette i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg skivene over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Avkjøl.
- Legg litt spirer på hver av de stekte brødskivene. Bruk to skjeer og form små «egg» av røkelakskremen oppå bruschettaene. Pynt med lakserogn oppå røkelakskremen.
>> Sjekk vårt forslag til afternoon tea på juleverkstedet
Kilde: MatPrat