Bruschetta med røkelakskrem
Bruschetta med røkelakskrem er et elegant innslag på en julete afternoon tea eller på tapasbordet. De kan også spises alene som en forrett.
Ingredienser
8 skiver baguette
1 ss smør til steking
1 pakke spirer
1 glass lakserogn
2 stilker frisk dill til pynt
Røkelakskrem:
200 g røkelaks
1 boks snøfrisk naturell (á 125 g)
2 dl seterrømme
1 ss finhakket frisk gressløk
1 ss finhakket frisk dill
saft av ¼ sitron
½ ts salt
¼ ts pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag røkelakskrem først: Finkutt røkelaks. Stivpisk snøfrisk og rømme. Vend inn røkelaks og hakkede urter. Smak til med salt, pepper og litt sitron.
- Stek skiver av baguette i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø, eller smør dem og legg dem på grillen. Legg skivene over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett renner av. Avkjøl.
- Legg litt spirer på hver av de stekte brødskivene. Bruk to skjeer og form små «egg» av røkelakskremen oppå bruschettaene. Pynt med lakserogn oppå røkelakskremen.
>> Sjekk vårt forslag til afternoon tea på juleverkstedet
Kilde: MatPrat