Byggrynssalat med feta og mynte
Byggrynssalat med feta og mynte er en sunn og fristende salat med byggryn, rødløk, kikerter, fetaost og salatblader som passer til lunsj eller som smårett i hverdagen.
Ingredienser
100 g byggryn
6 dl vann
½ finhakket rødløk
saften av ½ sitron
1 boks hermetiske kikerter
100 g smuldret fetaost
1 liten bunt finhakket frisk mynte
50 g blandede salatblad (f.eks babyspinat, feldsalat eller red rhubarb)
Dressing
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
Salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg byggrynene i bløt noen timer, gjerne natten over. Hopp over dette trinnet om du bruker forhåndskokte byggryn (byggris).
- Finhakk rødløken og legg den i en liten skål sammen med saften av 1/2 sitron. Dette mildner den skarpe løksmaken.
- Kok opp byggrynene i det samme vannet du har bløtlagt dem i, og la det koke i ca. 15 minutter eller følg anvisning på pakken. De skal være møre, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
- Rør sammen ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Når byggrynene er ferdig kokt heller du av vannet, før du tar kornene over i bollen med dressingen og blander godt.
- Hell vannet av kikertene og tilsett dem i salaten sammen med feta, mynte, rødløk og salatblader. Bland forsiktig sammen og servér.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!