Matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat
Matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat er saftige og gode, og passer godt til matpakka. Du kan også servere dem som en enkel hverdagsmiddag med en spekeskinke og en salat til.
Ingredienser
Muffinsrøre:
160 g fullkornshvetemel
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 egg
150 g lettrømme
½ dl melk
3 ss olje
Fyll:
100 g fetaost
10 røde cherrytomater
50 g babyspinat
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.
- Del fetaosten i biter, tomatene i båter og grovhakk babyspinaten. Bland forsiktig inn i muffinsrøren.
- Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Avkjøl på rist.
Varier fyllet etter egen smak.
Prøv også matmuffins med skinke og brokkoli.
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!