Matmuffins med skinke og brokkoli
Matmuffins med skinke og brokkoli er sunne, fylte rundstykker bakt med grov hvete, havregryn og yoghurt. Perfekte til lunsj, i matpakken eller som turmat.
Ingredienser
1 dl havregryn
½ dl vann
100 g lettkokt brokkoli
1 ½ dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ½ dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
½ ts salt
4 stk egg
50 g rapsolje
400 g yoghurt naturell
100 g kokt skinke i terninger
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg havregrynene i bløt i vann i ca. 5 minutter.
- Del brokkolien i mindre biter og kok den i vann i ca. 1 minutt.
- Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
- Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
- Del skinke i mindre biter og ha det i røren sammen med lettkokt brokkoli. Dersom du vil pynte muffinsene er det lurt å spare litt brokkoli eller skinke til slutt.
- Bruk et muffinsbrett med plass til 20 vanlige muffins eller 12 store. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 fulle.
- Pynt gjerne med litt brokkoli eller skinke på toppen.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 – 25 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat.
>> Eller se vår grunnoppskrift på muffins!