Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 9 timer (7,5 timers hevetid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 9 timer (7,5 timers hevetid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Tomat- og valnøttbrød

Tomat- og valnøttbrød passer fint til ostefat eller til en god suppe. Du baker det av speltmel, appelsinjuice, tomatpuré, hakkede soltørkede tomater og hakkede valnøtter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Bland sammen vann, appelsinjuice og speltmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la stå i minst 4 timer, eller natten over. 
  • Hoveddeig: Tilsett salt og gjær i fordeigen, og elt deigen godt med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
  • Bland inn tomatpuré, hakkede soltørkede tomater og hakkede valnøtter. Dekk bakebollen med plast og la etterheve i ca. 3 timer.
  • Del deigen i tre like store emner som du former til avlange brød. Legg brødene i smurte 2-litersformer. Dekk formene med plast eller et klede, og la brødene heve i 30–60 minutter til de fyller formene.
  • Stek brødene på nederste rille ved på 225º i 30–40 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Les mer om herlige brytebrød til koldtbordet

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
4 stemmer