Tomat- og valnøttbrød
Tomat- og valnøttbrød passer fint til ostefat eller til en god suppe. Du baker det av speltmel, appelsinjuice, tomatpuré, hakkede soltørkede tomater og hakkede valnøtter.
Ingredienser
Fordeig:
1 l vann
½ dl appelsinjuice
1 ½ kg siktet speltmel
Hoveddeig:
2 ts salt
1 pk tørrgjær
5 ss tomatpuré
200 g hakkede soltørkede tomater i olje
100 g hakkede valnøttkjerner
2 ss smeltet margarin til smøring av former
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fordeig: Bland sammen vann, appelsinjuice og speltmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la stå i minst 4 timer, eller natten over.
- Hoveddeig: Tilsett salt og gjær i fordeigen, og elt deigen godt med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
- Bland inn tomatpuré, hakkede soltørkede tomater og hakkede valnøtter. Dekk bakebollen med plast og la etterheve i ca. 3 timer.
- Del deigen i tre like store emner som du former til avlange brød. Legg brødene i smurte 2-litersformer. Dekk formene med plast eller et klede, og la brødene heve i 30–60 minutter til de fyller formene.
- Stek brødene på nederste rille ved på 225º i 30–40 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Les mer om herlige brytebrød til koldtbordet.