Eltefrie rundstykker av brødrester
Brød kan resirkuleres! I denne oppskriften på eltefrie rundstykker bruker du tørre brødrester som en av ingrediensene. Perfekt for å redusere matsvinn.
Ingredienser
250 g brødsmuler
250 g hvetemel
1 ts salt
¼ ts tørrgjær
ca 4 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. Smuler av ulike brødrester vil kreve litt ulik mengde vann. Her må man prøve seg litt frem.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.
Brødsmuler av tørt brød: Skjær brødskivene i mindre biter og ha dem i en kjøkkenmaskin. Kjør til brødet er som fint brødrasp. Brødsmulene kan brukes med det samme eller puttes i fryseren for senere bruk.
- Dag 2: Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete, så dryss også mel over deigen.
- Bruk en bakeskrape eller en liten kniv og kutt deigen i passe store emner.
- Løft emnene forsiktig og sett dem med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.
- Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille, og stek dem på 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Er du opptatt av å redusere matsvinnet, anbefaler vi å sjekke ut flere av våre beste tips for å redusere matsvinn av brød.
>> Er du tvert i mot av dem som aldri har brødrester liggende? Da anbefaler vi våre klassiske grove eltefrie rundstykker – uten brødrester.