Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 skinkekrans
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 skinkekrans

Skinkekrans

Skinkekrans lager du av vannbakkelsdeig med ost og fyller med skinke, salat, ananas, agurk og paprika til enkel gjesteservering til lunsj eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok opp vann og smør. Ha i alt melet og osten. Kok videre til røren samler seg i en klump og slipper kjelen.
  • Ta kjelen av platen. Halvvisp ett og ett egg om gangen, og rør det inn i røren. Røren må ikke bli for tynn. Den skal så vidt holde formen.
  • Legg røren med to skjeer i en ring på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen eller nederst ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og del i to på langs.  
  • Legg salat, skinke, ost, ananas, paprika og agurk pent i ringen. Legg på overdelen.  
  • Rør rømmen godt opp og tilsett klippet purre og persille. Smak til med chilisaus. Serveres i skål ved siden. Sett gjerne skålen midt i kransen.

Prøv også fylte rundstykker med pesto og mozzarella som turmat. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5