Grand Prix-kake
Grand Prix-kake med lakrisglasur, ferske bær, marengs og marsipanlokk er selvskreven til Melodi Grand Prix-fest. Server kaken til kaffen eller et glass musserende vin.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
5 dl kremfløte
Lakrisglasur:
2 ss sukker
2 ss vann
8 Kick lakrisstang
25 g smør
Pynt:
1 kurv bringebær eller jordbær
1 dl appelsinjuice til dynking
1 marsipanlokk
20 små marengs (pikekyss) og kuler i rosa og sølv til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 ºC i 45 minutter. Avkjøl på rist.
- Montering: Del sukkerbrødet i tre lag og dynk godt med appelsinjuice. Pisk fløten til krem. Legg bær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, bær og kremfløte en gang til. Stryk kremfløte på toppen og sidene av kaken. Legg på marsipanlokk og sett kaken i kjøleskapet.
- Glasur: Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp, og rør inn lakrisstengene. Rør til lakrisen har smeltet, før du rører inn smøret. La glasuren avkjøle litt. Fordel deretter glasuren over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
- Pynt med pikekyss langs siden, og dryss over små sukkerkuler eller annen pynt i rosa og sølv. Server kaken med nytrukket kaffe eller et glass musserende vin for å feire vinneren av Melodi Grand Prix.