Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Sportsboller

Sportsboller ble utviklet til Ski-VM i Oslo 2011. Bollen er halvgrov, gir masse energi og smaker deilig av havre, gulrot og eple. 
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i vannet. Rør ut gjæren i den lunkne blandingen. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i kjøkkenmaskin til deigen er glatt og smidig. Deigen bør eltes i 8-10 minutter på lav hastighet, slik at den ikke blir for varm.
  • Bak ut deigen med en gang. Del deigen i 24 like store deler og form fine, runde boller. Sett bollene på stekeplater med bakepapir.
  • Legg plast løst over stekeplatene med bollene, og et kjøkkenhåndkle over der igjen. Hev til dobbelt størrelse. Det tar ca. 1,5-2 timer i romtemperatur.
    Plasten forhindrer at bollene tørker ut under hevingen, og kjøkkenhåndkleet holder bollene lune og varme under hevingen.
  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg når de er ferdig hevet.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter,  til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer