Saftsuppe med byggryn
Saftsuppe med byggryn er en koselig og tradisjonell dessert som mange husker fra barndommen.
Ingredienser
Suppe:
1 dl byggryn
10 dl ferdigblandet rips- eller solbærsaft
75 g rosiner
Jevning:
1-2 ss potetmel
1 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Legg enten byggrynene til bløt over natten eller kok dem i 6 dl vann i ca. 20 minutter til de så vidt er møre.
-
Skyll grynene og kok de møre i ferdigblandet saft.
-
Tilsett rosinene.
-
Rør potetmel ut i kaldt vann og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok suppen opp og den er klar til servering.
-
Server saftsuppen som dessert, varm eller kald.
Saftsuppe med byggryn er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Marit Røvang.