Sosiale måltider med pull-apartbrød
Når man skal servere noe lettvint, sosialt og smakfullt, er pull-apartbrødet midt i blinken. Sett brødet på bordet, bryt det blant venner og la skravla gå!
Pull-apartbrød kan både bakes og lages av ferdig brød, som gir to helt forskjellige resultater – begge like gode.
Pull-apartbrød av brødrester
Den raskeste måten å lage pull-apartbrød på, er å bruke et ferdig brød og fylle det med ost og andre godsaker.
Som feriemat er det helt perfekt – lite innsats kan mette mange rundt bordet. I tillegg er det en perfekt måte å bruke opp brødrestene på i ferien, særlig hvis det har vært vanskelig å planlegge måltidene og du plutselig sitter med et helt brød som har blitt et par dager gammelt.
I denne oppskriften på pull-apartbrød har vi brukt urtesmør, ost, bacon og chorizopølse. Herlig saftig og smakfullt!
Pull-apartbrød kan også lages av rundstykker og bagetter – prøv for eksempel denne oppskriften på bagett med hvitløkssmør og urter eller pull-apart rundstykke.
Og når det er sommer, hva med å prøve å legge pull-apartbrødet på grillen? Skjær brødet i skiver nesten helt gjennom, fyll med ost, pepperoni, hvitløk og urter, pakk det inn i aluminiumsfolie og sleng det på grillen.
Bakt pull-apartbrød
Når man baker pull apart-brød, former man små boller av deig, smører dem med urtesmør eller -olje og legger dem lagvis i en brødform. Det gjør brødet enkelt å bryte fra hverandre igjen når det kommer på bordet.
Et raskere pull-apartbrød lager du med ferdig pizzadeig som du kjøper på butikken. Smør hvitløkssmør ut over pizzadeigen, skjær den i biter og legg dem over i en brødform som du setter i ovnen på 200 °C 10-15 minutter. Og vips, så har du et deilig og dekorativt hvitløksbrød du kan servere med en god salat.