Natronbrød
Irsk natronbrød er raskt å lage fordi det bakes uten gjær, men med natron som hevemiddel. Sammen med fin sammalt hvete, salt og kefir blir det et sunt hverdagsbrød som passer i matpakken.
Ingredienser
500 g sammalt hvete, fin
1 ts natron
1 ts salt
3 dl skummet kulturmelk
2 dl varmt vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel, natron, salt, kulturmelk og varmt vann til en jevn deig.
- Ta deigen ut på et melet bakebord og arbeid deigen til den blir seig og fin. Form til et glatt, rundt brød.
- Legg brødet på en stekeplate med bakepapir. Dypp en skarp kniv i mel og skjær et 2 cm dypt kryss på toppen av brødet. Dette hjelper til at brødet blir skikkelig gjennomstekt.
- Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200°C i 35 – 40 minutter. Bank på undersiden av brødet. Høres en hul lyd, er brødet ferdig stekt.