Brødsalat
En deilig italiensk brødsalat hvor tomater og brødrester er hovedingredienser. Server til lunsj eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser
Brødsalat:
4 plommetomater
1 agurk
1 persimon
1 rødløk
krutonger av ca. halvt brød
ca. 20 kalamataoliven
½ boks cherrytomater
2 mozzarella (á 125 g)
Topping:
2 ss god olivenolje
1 ts balsamicosirup
½ ts flaksalt
¼ ts kvernet pepper
4 stilker frisk basilikum til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Kutt opp tomat, agurk og persimon i store biter, skjær rødløk i tynne båter.
-
Anrett de kuttede grønnsakene på et stort serveringsfat eller i en dyp bolle sammen med krutongene.
-
Legg på oliven og cherrytomater delt i to.
-
Kutt eller riv mozzarella i mindre biter. Anrett osten over salaten.
-
Drypp over en god olivenolje, balsamicosirup og krydre med flaksalt og nykvernet pepper. Pynt eventuelt med frisk basilikum.
>> Hva med iskrem med rugbrødsmuler til dessert?
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.