Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

5 gode måltider av brødrester

Har du lyst å komme ut av uvanen med å kaste tørt brød i søpla? Lær deg disse fem rettene - så får du utnyttet brødrestene til fulle.
Skriv ut

Hver dag går det 170 000 brød i søpla. De færreste av oss kaster brødet med en god magefølelse – men ingen lar seg vel heller friste av gamle, tørre brødskiver til frokost. 

 

Men brød som er blitt for gammelt for brødskivemat behøver ikke kastes! Det finnes et utall av gode retter vi kan lage av restebrød. 

 

Her har vi plukket ut fem av våre nye favoritter. Favoritter som kan hjelpe deg med å la mindre av fullt spiselig brød havne i søppelkassa, og i tillegg gi deg gode matopplevelser. 

 

1. Gresk brødpudding

 

Gresk brødpudding

Brødpudding med inspirasjon fra det greske kjøkken.

 

Brødpudding er en rett med lang historie. Under arbeidet med grunnloven vår sies det at eidsvollmennene fikk servert brødpudding nesten hver dag. Kanskje ikke så rart, siden det er en super rett å lage av brødrester. Det er de søte brødpuddingene som er mest kjent, men de «salte» brødpuddingene bør også prøves! Slik som denne greske brødpuddingen med spinat og bacon. 

 

2. Brødpudding med vårløk

 

Brødpudding

En vegetarisk brødpudding med vårløk, sopp og grønnkål.

 

Eller hva med en vegetarisk brødpudding? Denne smakfulle brødpuddingen med vårløk passer til familiemiddagen eller til en middag med venner.

 

Å fryse ned brød i terninger er et godt tips, så har du brødet klart til brødpudding. 

 

3. Brødsalat

 

Brødsalat med kyllingfilet

Brødsalat kan serveres som tilbehør til både kjøtt og fisk, eller lag en stor porsjon og server den som en salat.

 

Brødterninger kan også brukes som base til salater. Når de stekes i ovnen til de er sprø og brukes i en salat med deilig olivenolje, selleri og parmesan, er det ingen som ville finne på å kalle måltidet restemat. Prøv for eksempel denne oppskriften på brødsalat som passer særlig godt til kylling. 

 

4. Stekte middagsbrødskiver

 

Å steke brødet i en panne med litt smør, lager gull av litt for tørre brødskiver. Digge smørbrød med godt pålegg er for eksempel med makrell i tomat eller med laks og eggerøre

 

Brødskive med makrell i tomat

En stekt brødskive med makrell i tomat, agurk, rødløk

 

5. Pull apart-brød

 

Denne oppskriften er genial når du plutselig sitter der med et helt brød som dere glemte spise. Når du fyller brødet med god ost, chorizo, bacon, krydder og hvitløk, kan du fint servere dette på vennekvelden uten at noen mistenker deg for å servere restemat. 

pull-apart brød med ost og skinke

Pull apart-brød er nydelig som en kveldssnack eller som servering på det uformelle vennetreffet.