Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp
Brødpudding er en perfekt måte å få brukt opp brødrestene. En brødpudding er ikke bare en brødpudding. Du kjenner kanskje mest til de søte? Men visste du at en brødpudding fint kan være middag?
Ingredienser
200 g grønnkål eller svartkål
1 bunt vårløk
350 g sjampinjong
3 ss olivenolje
300 g mellomgrovt, tørt brød
200 g revet ost
100 g revet parmesan
2 ss gressløk
1 ss tørket timian
6 egg
5 dl melk
1 ss dijonsennep
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fjern den grove stilken på grønnkålen og skyll godt. Forvell grønnkålen i kokende vann i ett minutt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Press ut så mye vann som mulig. Grovkutt grønnkålen mens den er sammenpresset og ha den i en bolle.
- Del vårløk i biter. Stek den i litt olje til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Bland den med grønnkålen.
- Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av oljen til den er gyllen. Bland med purre og grønnkål.
- Skjær brødet i terninger. Sett til side 2 dl av brødterningene og bland resten med grønnkål, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian. Smak til med salt og pepper.
- Bland egg, melk og sennep i en bolle.
- Smør en ildfast form og hell i brødblandingen. Hell eggemassen i formen og klem forsiktig ned med en sleiv. Fordel resten av brødbitene og osten på toppen. La stå i minst 30 minutter slik at brødet suger til seg så mye av eggeblandingen som mulig.
- Sett formen midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 50-60 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingen i 5-10 minutter. Server gjerne med en grønn salat.
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!