Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels

Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp

Brødpudding er en perfekt måte å få brukt opp brødrestene. En brødpudding er ikke bare en brødpudding. Du kjenner kanskje mest til de søte? Men visste du at en brødpudding fint kan være middag?
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fjern den grove stilken på grønnkålen og skyll godt. Forvell grønnkålen i kokende vann i ett minutt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Press ut så mye vann som mulig. Grovkutt grønnkålen mens den er sammenpresset og ha den i en bolle.
  • Del vårløk i biter. Stek den i litt olje til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Bland den med grønnkålen.
  • Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av oljen til den er gyllen. Bland med purre og grønnkål.
  • Skjær brødet i terninger. Sett til side 2 dl av brødterningene og bland resten med grønnkål, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian. Smak til med salt og pepper. 
  • Bland egg, melk og sennep i en bolle.
  • Smør en ildfast form og hell i brødblandingen. Hell eggemassen i formen og klem forsiktig ned med en sleiv. Fordel resten av brødbitene og osten på toppen. La stå i minst 30 minutter slik at brødet suger til seg så mye av eggeblandingen som mulig. 
  • Sett formen midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 50-60 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingen i 5-10 minutter. Server gjerne med en grønn salat. 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme