Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Dette er et brøddøgn

Vet du at den enkleste måten å spise både mer sunt og bærekraftig er å spise mer grove brød og andre grove kornprodukter?
Skriv ut

Vi har satt opp noen forslag til hvordan du kan gjennomføre et brøddøgn i praksis.

 

Frokost

brødskive med stikkelsbærsyltetøy

 

Daggammelt brød blir fort som nytt i brødristeren eller stekepanna. Med noen ekstra minutter til speilegg i brødskiva, arme riddere eller bare ristet brød smurt med smør og selvlaget stikkelsbærsyltetøy eller av pærer, blir frokosten en ekstra god start på dagen. 

 

Lunsj

klimasmart

 

Grove brød har lavt klimaavtrykk, velger du pålegg i sesong og og så kortreist som mulig er du straks i mål. La deg inspirere av våre oppskrifter på soppsandwich, brødskive med makrellrøre, viltsmørbrød og arme loffer.

 

MellomMåltid

tomatbruschetta

 

Sulten mellom slagene? En god og enkel måte er å gjøre som italienerne. Bruschetta og crostini kan lages av alle typer brød og varieres i det uendelige med ulike typer topping.

 

Middag

brødrester

 

Med egne brødkrutonger kan du ta salaten eller suppen til et nytt nivå. Grønn brødsuppe, brødsalat, brødstuffing og grillet baconskive er smakfulle og næringsrike middagsretter basert på brødrester. Spis brød til middag med god samvittighet! 

 

Dessert eller til kaffen

 

Brødrester kan bli fristende desserter både til hverdags og fest. Prøv brødpudding, tilslørte bondepikermonkey bread muffinsiskrem med rugbrødsmuler eller en skikkelig festkake som denne på bildet her.

 

Del gjerne dine bærekraftige brøddøgn med oss på facebook eller instagram.