Brødsalat til kylling
Gårsdagens brød får nytt liv i denne sprø og deilige brødsalaten.
Ingredienser
4 kyllingfilet
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin til steking
Brødsalat:
½ landbrød, eventuelt rester av annet daggammelt brød
100 g frisk sjampinjong eller aromasopp, delt i båter
2 ss smør til steking
½ bunt vårløk
5 stilker stangselleri i små terninger
6 ss finhakket bladpersille
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
4 ss revet fersk parmesan
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 220 °C.
- Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekeplate. Sett platen midt i stekeovnen og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- Del sopp i båter. Fres sopp i en varm stekepanne med smør, ca. 5 minutter.
- Skjær stangselleri i små terninger. Hakk vårløk fint, og finhakk persille. Ha vårløk, stangselleri, urter, salt og pepper i stekepannen sammen med soppen, og stek til grønnsakene er møre, 6-8 minutter.
- Bland sammen brødterninger og grønnsaksblanding i en stor bolle.
- Ha på olivenolje, dryss på parmesan og vend rundt til alt er godt blandet.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.
Server brødsalaten sammen med stekt kyllingbryst. En klatt créme fraîche smaker også godt til.
Kilde: Matprat