Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Matpakker på glass gir enkelt variasjon

Digge matpakker på glass er en fest for øyet og gir god, variert kost for kroppen. Ikke er det vanskelig heller!
Skriv ut

Midt i matpakkesmøring og travelheten kan det være enkelt å ty til den samme matpakken som i fjor, og året før – og året før der igjen.

 

Men det trenger ikke være så komplisert å variere litt. Gjenbruk gårsdagens middag, hent nøtter fra en pose på kjøkkenbenken og varier smaken med krydderblandinger – lett som en plett! Lenger ned finner du tre gode eksempler på varierte matpakker på glass fra våre venner i MatPrat.

 

Enkel variasjon

Matfaglig rådgiver i MatPrat, Anette Fjelleng Hansen.

 

Den norske matpakken er kjent og kjær, så den skal vi ikke tulle med. For de som lager mange matpakker er det imidlertid gjenkjennelig at det ofte går i det samme. 

 

Å spise variert er et av de mest sentrale rådene vi får fra norske helsemyndigheter. Et ensidig kosthold kan nemlig gjøre at vi spiser for mye av det vi ikke trenger og tappe kroppen raskt for energi. Matfaglig rådgiver Anette Fjelleng Hansen i MatPrat forklarer: 

 

– Ved å spise fra flere ulike matvaregrupper er det større sjanse for at kroppen får alle de forskjellige næringsstoffene den har behov for, sier hun. Hansen forteller at det ikke trenger å gjøres så komplisert. Jo mer du øver på å variere, jo lettere blir det.

 

– For å lette på jobben kan det være fint å ta vare på gårsdagens middagsrester eller preppe klart ingredienser i litt større porsjoner. Kok byggryn, fullkornspasta eller kutt opp diverse grønnsaker som du liker og ha det stående klart i kjøleskapet. Da er det veldig raskt og enkelt å sette sammen en matpakkesalat på glass om morgenen, sier Hansen.

 

Byggrynsalat med krydret egg

Matpakke på glass: Byggrynsalat med krydret egg

Fiber, proteiner, vitaminer og sunt fett – byggrynsalat med krydret egg har mye av det kroppen trenger for å holde deg mett lenge. Du kan enkelt variere smaken på egget med din egen favorittmiks av krydder. 

 

Kyllingsuppe med fullkornsnudlerMatpakke på glass: Kyllingsuppe med nudler

I kyllingsuppe med fullkornsnudler kan du lett bytte ut og mikse urter og grønnsaker med det du har i kjøleskapet. Når det er tid for lunsj er det bare å helle kokende vann i glasset og la den stå litt – og så nyte.

 

Kjøleskapsgrøt med gulrot

Matpakke på glass: Kjøleskapsgrøt med gulrot

Kjøleskapsgrøt med gulrot er en sunn og næringsrik frokost eller matpakke som praktisk talt lager seg selv. Du kan også enkelt bytte ut rosiner eller epler med annen frisk eller tørket frukt. 

 

Deilig brød som tilbehør

 

Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø, oppfordrer oss til å spise brød ved siden av matpakker på glass.

Daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn Torunn Nordbø.

 

– Litt karbohydrater, proteiner og fett gir en godt sammensatt lunsj. En grov brødskive ved siden sikrer at man får det man trenger av kostfiber. Kornprodukter som grove brød, rundstykker og bagetter er derfor smart som tilbehør til supper og salater, sier Nordbø. 

 

Brød til matpakker er best når de er saftige, holdbare og grove, og helst også enkle å bake i større mengder, mener Nordbø. Hun tipser om at oppskårede skiver i fryseren er enkle å ta opp på morgenen, og tiner i god tid til lunsj. 

 

Nordbø er også opptatt av at vi skal glede oss til å spise. 

 

– Variasjon gir en god opplevelse til lunsj og hindrer at man blir matlei. En matpakke som er fristende for øynene bevarer matgleden, sier Nordbø.

Se også våre 5 beste oppskrifter på matpakkebrød – perfekt til smurte matpakkeskiver, men også supre som tilbehør til supper, salater og andre matpakker på glass. 

 

Her ser du hvordan du kan lage varierte, sunne og utrolig gode matpakker på glass:

>> Blir det ikke lunsj med mindre det er brødskiver i matpakken? Da anbefaler vi våre råd til enkle og sunne matpakker eller å hente inspirasjon fra våre våre 20 matpakketips.

Finn mer om samme tema: