Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Aldri mer en kjedelig matpakke!

Følger du disse 5 rådene, vil du aldri få en kjedelig matpakke igjen.
Skriv ut

Intensjonene kan være gode. Særlig rett etter sommerferien, når man skal begynne på ny giv. Aldri mer skal det lages kjedelige matpakker!

 

Men så kommer den virkelige hverdagen, og selv det å kutte noen paprikaringer til osteskiven føles som et ork. Og du har stått opp for sent til å rekke å lage en variert matpakke til barna.

 

>> Se også: Stor samleside om matpakker

 

Det er her våre supertips kommer inn i bildet. Vi har samlet sammen våre beste råd for å kunne lage smakfulle, sunne og varierte matpakker med minst mulig innsats!

 

1. Forbered deg som en mesterkokk

 

Kutt litt ekstra grønt til middag, så har du grønnsaker til å pynte skiver med eller legge i morgendagens matboks.

 

Lær av mesterkokkenes forberedelser før rushtiden setter inn i restauranten. Når tiden blir knapp (for deg: om morgenen), er det suverent å ha ferdig oppkuttede råvarer stående klart.

 

Når du lager middag, kan du for eksempel kutte litt ekstra grønnsaker som du putter i en boks med tanke på morgendagens matpakke. Eller du kan sørge for at du har liggende ferdig kuttet og skylt salat i kjøleskapet, slik at terskelen for å putte litt grønt på skiva blir tilstrekkelig lav om morgenen.

 

2. Ha grunnutrustningen i orden

Godt brød blir enda bedre med godt pålegg. Aioli, rødbetehummus eller grønn pesto kan kjøpes i butikk – eller lages selv.

Variasjon i matpakken behøver ikke bety noe mer fancy enn at du bytter ut smøret under kjøttpålegget med noe som smaker litt annerledes.

 

Har du for eksempel stående litt rød eller grønn pesto, aioli, rødbetehummus, sennep eller oliventapenade i kjøleskapet, er det enkelt å skape variasjon. Noen urter stående i kjøkkenvinduet er også en fin snarvei til gode smaksopplevelser med lav innsats.

 

3. Kjøp matpakkevennlig frukt og grønt

Kjøper du inn frukt og grønt som allerede er i matpakke-størrelse, trenger du ikke bruke tid på å kutte opp noe om morgenen.

 

Cherrytomater, babygulrøtter, druer og blåbær er gode eksempler på noe du bare kan ta en håndfull av og putte direkte i matboksen.

 

Les også: Egg i matpakken på 5 måter

 

4. Ha nødløsningene klare i fryseren

 

Har du noen slike matmuffins liggende i fryseren, har du alltid en nødløsning klar.

 

Er du som folk flest, opplever du antagelig innimellom at det ikke er mulig å få tid til noe som helst på matpakkefronten. Da er det helt suverent å ha liggende noe småbakst, ferdig med pålegg og det hele, i fryseren. Den tiner i løpet formiddagen, og er fersk og nybakt når det blir tid for lunsj.

 

Gode forslag kan være grove horn med ost og skinke, matmuffins med skinke og brokkoli, grove muffins med brunost eller pizzasnurrer med kjøttdeig og ost.

 

5. Utnytt restematen

 

Med byggrynssalat i matboksen blir det en fest å spise dagens nistemat.

 

Hvis du allerede har stående en boks i kjøleskapet med gårsdagens middagsrester, bruker du nøyaktig 0 minutter på å lage matpakke den dagen. Kanskje er det også bryet verdt å lage litt ekstra middag for å være sikker på at du har nok også til lunsj dagen etter? Enten som hovedmåltidet eller som en liten tilleggs-snack til brødskivene du har med. Byggrynsalat smaker godt og metter lenge.  Vafler som ble til overs fra ettermiddagskaffen, kan også få nytt liv i matboksen dagen etter sammen med noen egg og tomater.  

 

Les også: Torunns 13 beste matpakketips og gode forslag til lunsj på hjemmekontoret

 

Sist oppdatert: 19.08.2022

Finn mer om samme tema: