Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pannekake, to porsjoner
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pannekake, to porsjoner

Asiatisk pannekake med fisk og vårløk

Disse asiatiske pannekakene er inspirert av koreanske vårløkspannekaker. En knallbra oppskrift hvis du vil bli kvitt rester av gårsdagens fiskemiddag!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha mel, maizena, salt og pepper i en bolle og bland sammen. Tilsett vann, ett av eggene og chilipaste. Pisk sammen til en klumpfri røre. Røren skal være ganske tynn.
  • Rens og skjær vårløk i ca 15 cm lange strimler.
  • Knekk det siste egget i en bolle, og pisk det sammen. Sett det til side.
  • Del den ferdigstekte fisken i mindre biter.
  • Ha oljen i en stekepanne på middels varme. Fordel vårløken i den varme pannen, og stek til den begynner å få litt farge. 
  • Hell pannekakerøren over vårløken, og vend på stekepannen slik at røren fordeler seg i et jevnt lag. 
  • Legg på biter av fisk på pannekaken og hell over det sammenpiskede egget. La pannekaken steke til den er gyllen på undersiden.
  • Snu pannekaken og stek den gyllen på den andre siden. 
    Pannekaken kan være litt vanskelig å snu. Her er et triks: La pannekaken først gli over på en stor tallerken. Hold deretter stekepannen opp ned over tallerkenen og flipp tallerkenen og stekepannen rundt.
  • Pisk sammen ingrediensene til sausen. 
  • Server pannekaken med fiskesiden opp. Dryss sesamfrø, finhakket chili og koriander på toppen og server sausen ved siden av.

>> Har du andre matrester du vil bli kvitt? Her er flere oppskrifter på restemat-pannekaker

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer