Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Grov pannekake med restemiddag

Restemiddagen får nytt liv i følge med en nystekt pannekake og en rømmebasert saus. Bruk det du har av rester i kjøleskapet eller fryseren - det meste passer sammen med en pannekake!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kjele og tilsett oljen, og avkjøl.
  • Pisk sammen eggene i en bolle.
  • Bland det tørre til pannekakene sammen i en annen bolle.
  • Bland inn melk i eggeblandingen, og tilsett så melblandingen. Rør godt.
  • Ha i smør og olje. Rør godt slik at det blir en klumpfri røre.
  • La røren stå og svelle i minst femten minutter.
  • Varm opp en stekepanne på middels/høy varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vend litt på pannen slik at røren dekker bunnen i et jevnt lag. Når pannekaken er blitt gyllenbrun på undersiden kan den snus og stekes raskt på den andre siden. Gjenta med resten av røren.
  • Varm opp middagsrestene. 
  • Bland alle ingrediensene til sausen i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel fyllet på pannekakene. Ringle over sausen, eller server den i en skål ved siden av.  Brett pannekakene sammen og server med det samme.

>> Har du andre matrester du vil bli kvitt? Her er flere oppskrifter på restemat-pannekaker

Finn mer om samme tema:

3 / 5
2 stemmer
Les eller skriv kommentarer