Tre typer loff til fest
Denne oppskriften gir deg tre typer loff som gjør festbordet ekstra vakkert. Passer perfekt hvis du vil gi årets 17. mai-mat eller sommerfesten en ekstra piff.
Loff til fest nr. 1: Maiblomst
Dette er luftige, små rundstykker som er bakt sammen slik at de ligner en maiblomst. Både velsmakende og dekorative til 17. mai-bordet.
>> Slik lager du maiblomst.
Loff til fest nr. 2: Fletteloff
Det er ekstra hyggelig å kunne servere en et vakkert brød, enten det er til frokost, lunsj eller grillmat – eller loff til fest. Denne fletteloffen er både flott å se på og smaker helt himmelsk.
>> Slik lager du fletteloff
Loff til fest nr. 3: Kurvloff
Å bake loff i kurv gjør det både enklere å heve og gir loffen et rustikt uttrykk. Kurvloff blir garantert en suksess både blant store og små på 17. maifesten.
>> Slik lager du loff i kurv.
Nybakt til frokost?
Ønsker du å servere nybakt loff til fest eller frokost, kan du sette deigen til kaldheving kvelden før.
Bruk halv mengde gjær og kald væske. Elt deigen som angitt i oppskriften. La deigen hvile i ca. 10 minutter. Form deigen slik du ønsker og sett på en stekeplate. Dekk baksten med plast og sett i kjøleskap til dagen etter. Ta emnene ut av kjøleskapet og la dem heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Det er viktig at baksten har fått romtemperatur før den settes i ovnen, så la den stå en stund selv om heveprosessen har startet i kjøleskapet. Stek som angitt i oppskriften.
Se også:
>> Samleside: Alt til 17. mai-feiringen