Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 loff
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 loff

Kurvloff

Å bake loff i kurv gjør det både enklere å heve og gir loffen et rustikt uttrykk. Kurvloff blir garantert en suksess både blant store og små i sommer.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret i terninger og la det mykne i romtemperatur.
  • Ha mel, salt og sukker i bakebollen og smuldre i gjæren. Hell i vannet og et sammenvispet egg. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes smøret i terninger. Deigen er ferdig eltet når den er smidig, smøret er eltet inn og den slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 3 like emner og form til boller. Strø mel i passe store kurver  (ca 20 cm i diameter), og hell ut det overflødige melet. Legg en bolle i hver kurv, og trykk dem forsiktig ned.
  • Dekk loffene med plast og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  • Hvelv kurvloffen forsiktig over på en stekeplate med bakepapir.
  • Stek loffene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Nybakt til frokost?

Ønsker du å servere nybakt til frokost, kan du sette deigen til kaldheving kvelden før. Bruk halv mengde gjær og kald væske. Elt deigen som angitt i oppskriften. La deigen hvile i ca. 10 minutter. Form deigen slik du ønsker og sett på en stekeplate. Dekk baksten med plast og sett i kjøleskap til dagen etter. Ta emnene ut av kjøleskapet og la dem heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Det er viktig at baksten har fått romtemperatur før den settes i ovnen, så la den stå en stund selv om heveprosessen har startet i kjøleskapet. Stek som angitt i oppskriften.

 

Prøv også å lage maiblomst eller fletteloff av samme deig.

 

>> Vi anbefaler også oppskriften på smørloff eller fine hvetebrød – heves over natten og blir skikkelig luftige og fine. 

Finn mer om samme tema:

4 / 5
9 stemmer