Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

17 små kaker til feiring av store anledninger

Her er 17 små kaker som passer godt når du skal feire stort med få til bords.
Skriv ut

Noen liker det stor, andre liker det smått – her er våre små kaker som er store på smak for mindre selskapslag.

 

>> Les også: Bak til barnas dag

 

Kaker er selvskrevne når vi skal feire 17. mai – men når kakene skal serveres i mindre forsamlinger, kan det være lurt å velge noen små kaker der oppskriften enkelt kan tilpasses til et mindre antall personer og samtidig gjør det enkelt å dele. 

 

Vi har dykket ned i oppskriftsdatabasen vår og funnet frem til 17 små kaker som passer perfekt for feiringen av nasjonaldagen hvis dere bare feirer med de nærmeste.

 

>> Les også: Slik lykkes du med kakebaksten

 

17. mai-klassikerne

 

1. Firkantet bløtkake

firkantet bløtkake

Det er mange som må ha bløtkake på 17. mai, og de skal selvfølgelig få sitt ønske oppfylt! En fin måte å lage bløtkaken mindre på, er å steke bunnen i en brødform og gjøre den firkantet, som i denne oppskriften. Da er du ikke bundet av størrelsen på springformen og kan lage en mindre kakeporsjon.  

 

2. Liten bløtkake

liten bløtkake

Her er en annen variant av den lille bløtkaken, med klassisk rund form. Diameteren på kaken er mindre enn vanlig, som gjør den passende til 6-8 personer. Sukkerbrødet baker du i langpanne, og skjærer til ved hjelp av en rund tallerken. 

 

3. Napoleonskake

napoleonskake

Mange er glade i napoleonskake, og dette er en porsjonskake som passer kjempefint på nasjonaldagen. Kjøp akkurat så mange stykker du trenger på ditt lokale bakeri, eller bak den selv etter denne oppskriften. Er dere få til feiringen, kan denne oppskriften enkelt halveres.

 

4. Ostekake

Rask ostekake

Ostekake kan like gjerne lages som porsjonskaker i glass som i en stor form. Disse små, raske ostekakene er superenkle og raske å lage og smaker kjempegodt med friske bær.

 

5. Kransekake

 

Om du elsker kransekake, holder det kanskje med halv porsjon eller kransekakeringer?

 

For mange er kransekaken et «must» på 17. mai. Men en stor kransekake blir kanskje i meste laget. Et alternativ er å halvere kransekaken eller lage  kransekakestenger denne gangen. Oppskriften gir 12 stenger, og om også dét blir for mange, kan de fryses ned eller oppbevares i en tett boks. 

 

6. Pavlova

Pavlova kan lages i alle former og størrelser, og det er ingenting i veien for å lage porsjonskaker av denne 17. mai-favoritten. Her er en oppskrift på åtte porsjonskaker, som du også enkelt kan halvere dersom dere er fire. Dekorer dem for eksempel med bær i flaggets farger.

 

Sjokoladefavorittene

 

7. Sjokolademoussekaker

oppskrift på Sjokolademoussekaker

Alle elsker sjokolade, så sjokoladekake hører med på festen. Disse lekre sjokolademoussekakene vil falle i smak både blant store og små. Moussekaker er også kaker som ditt lokale konditori antagelig har mange gode varianter av – hvis du vil slippe å bake selv.

 

8. Sarah Bernhardt

oppskrift på Sarah Bernhardt

Mange betrakter Sarah Bernhardt som en julekake, men disse små kakene smaker definitivt like godt på nasjonaldagen. Om dere ikke er veeeldig glade i Sarah Bernhardt, kan oppskriften med fordel halveres til nasjonaldagsfeiringen. 

 

9. Sjokolade Pôt de Crème 

Sjokolademoussekake med bringebær

Dette er en nydelig, fransk festdessert som også passer på en norsk festdag. Kakene lages med mørk sjokolade og kokos, og kan for eksempel pyntes med friske bringebær.

 

Barnas favoritter

 

10. Cake pops

Cake pops formet som øde ballonger

Cake pops er runde, små kaker på pinne. Disse er formet som røde ballonger og passer perfekt på fest. Kakene er dekket med markjordbærgele og er både friske og søte. Kakene kan fint også lages av rester av sukkerbrød, om du har litt avskjær til overs. 

 

11. Cupcakes

Cupcakes av bygg

Cupcakes eller muffins er den perfekte porsjonskaken som enkelt kan tilpasses antall gjester på festen. Fyll fatet med disse lekre byggkakene med jordbær og rosa glasur.

 

Terter og paier

 

12. Fruktterte

Fruktterte på nøttebunn kan lages med de bærene du liker aller best. Mange serverer disse små kakene i bryllup og konfirmasjoner, men de smaker akkurat like godt på 17. mai.

 

13. Sitronterte

Sitronterte eller key lime pie er en frisk og syrlig sommerdessert som passer både på kakebordet og som dessert etter grillmaten på nasjonaldagen. Denne oppskriften gir 12 små kaker, men den kan enkelt halveres.

 

14. Jordbærterter

Jordbærterter

De heter jordbærterter, men kunne like gjerne hatt navnet blåbærterter eller bringebærterter. Her bruker du de bærene du selv liker best og har tilgjengelig. I kombinasjon med den deilige eggekremen smaker de friske bærene ekstra godt! Oppskriften gir 6 små kaker.

 

15. Rabarbra crumble

oppskrift på Rabarbra crumble

Er du så heldig at du bor et sted der rabarbraen allerede er klar for innhøsting? Da anbefaler vi rabarbra crumble til 17. mai-feiringen. Her er det enkelt å lage akkurat nok til de som er med på feiringen. 

 

Dekorativt og spennende

 

16. Eclairs

Har du laget eclairs før? Hvis ikke er dette anledningen. Eclairs er avlange vannbakkels som du kan fylle med for eksempel vaniljekrem, krydderkrem eller karamellkrem. Dekorer dem så med sjokolade eller glasur. De pynter opp på bordet og smaker kjempegodt.

 

17. Trestammer

Har du kake- eller kjeksrester liggende som du vil bruke opp, kan du slå to fluer i en smekk med denne oppskriften. Kakene du trodde du måtte kaste, kan nemlig enkelt omdannes til nye godsaker! Prøv deg på disse klassiske trestammene, de vil garantert få bein å gå på.

 

Se også: 

>> Samleside: Alt til 17. mai-feiringen

>> De beste festkakene

Finn mer om samme tema: