Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 30 min
Hvor vanskelig er det? enkelt

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Denne bakte grøten er en variant av hverdagsklassikeren, men smaker nesten som gulrotkake. Denne er perfekt for de litt roligere morgenene du vil kose deg litt ekstra.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 175 grader.
  • Riv gulrøttene på et rivjern. 
  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen.
    Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.
  • Smør en ildfast form eller porsjonsskåler med rapsolje. Ha i blandingen. Stek midt i stekeovnen i 20 minutter.
  • Dryss nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten. Ringle lønnesirup over.
    Ved å bytte eggene med chia- eller linfrø-«egg» kan grøten gjøres vegansk. Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer