Blings med fiskekake
Fiskekake på brødskiva, gjerne grove varianter av begge to, sammen med en frisk rødbeterelish er et deilig og næringsrikt måltid. Spis blingsen til lunsj eller som en liten middag.
Ingredienser
Rødbeterelish:
250 g rødbeter
50 g creme fraiche
fint revet pepperrot
¼ ts spisskummen
½ ts sukker
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Blings:
2 skiver grovt brød
1 grov fiskekake
2 ss naturell kremost
2 ss rødbeterelish
2 tynne skiver rødløk
Spirer
Litt fersk kruspersille
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rødbeterelish: Kok rødbetene møre i lettsaltet vann, i ca. 1 time. Avkjøl og skrell rødbetene.
- Rasp rødbetene på en fin rasper, og klem ut så mye saft som mulig.
- Bland raspet rødbeter sammen med creme fraiche, fint revet pepperrot, spisskummen, sukker og olivenolje . Smak til med salt og pepper.
- Blings: Smør et godt lag med kremost på ene skiven, ha på litt rødløk, en lun fiskekake og litt spirer og kruspersille på toppen.
- På den andre skiven smører du og rødbeterelish og legger den oppå slik at du får en dobbelblings.
Prøv også blings med grillede grønnsaker og hummus.