Blinis med kaviar, rømme og rødløk
Blinis med kaviar, rømme og rødløk er den klassiske måten å servere små russiske pannekakene på. Blinis lages med gjær, og serveres med ulike toppinger, både salte og søte.
Ingredienser
2 egg
3 dl melk
¼ pakke gjær
120 g bokhvetemel eller byggmel
60 g hvetemel
½ ts salt
50 g smør
Til servering:
1 ss lettrømme
1 ss rød lodderogn eller russisk kaviar
3 skiver rødløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skill eggeplommene fra hvitene. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
- La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
- Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinisrøren og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
- Stek blinisene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinisen når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.