Brokkolisalat med byggryn
En klassisk brokkolisalat som passer like godt alene som til en av sommerens middager. Byggryn tilfører mye smak og nyttige fiber.
Ingredienser
Salat:
100 g byggryn
1 brokkoli
1 liten rødløk
1 granateple
Dressing:
4 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik
1 ts honning
1 ts dijonsennep
Litt salt og nykvernet pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok opp byggryn etter anvisning på pakken og sett til avkjøling.
- Skjær av bunnen og toppen på granateplet og skjær gjennom skallet rundt hele granateplet. Bryt det i to med hendene. Plukk ut kjernene.
- Hakk brokkolien fint. Bruk stilken også, den smaker godt og bidrar med ekstra fiber.
- Skjær rødløken i smale strimler eller små biter.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen.
- Bland brokkolisalaten sammen med dressingen i en serveringsbolle. Spar gjerne noen granateplekjerner og dryss over til pynt.
- Server brokkolisalaten som den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.