Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggotto til pinnekjøttet

Byggotto til pinnekjøttet er nytt for mange. Vi skal være forsiktige med å endre på tradisjoner, men å tilføre noe ekstra når det er skikkelig godt, må være lov? Byggotto er bygg kokt i lammekraft og hvitvin, smaksatt med sitron, løk, salt og pepper. Du må bare prøve det!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Finhakk løk og hvitløk. Stek det gyllent i litt av smøret og rør inn byggrisen. (Du kan også bruke byggryn til denne oppskriften. Fremgangsmåten er helt lik, men du må legge grynene til bløt ett døgn før du bruker dem.)
  • Tilsett hvitvinen og kok bort nesten alt av væske.
  • Tilsett litt og litt lammekraft etter hvert som kraften trekker inn i byggrisen.
  • Når du har tilsatt all kraften tilsettes resten av smøret og den vellagrede osten (denne kan med fordel rives på forhånd).
  • Smak til med sitron, salt og pepper, og server straks.
    Tips: Server rykende varm byggotto som tilbehør til pinnekjøttet.

Finn mer om samme tema:

0 / 5