Byggotto til pinnekjøttet
Byggotto til pinnekjøttet er nytt for mange. Vi skal være forsiktige med å endre på tradisjoner, men å tilføre noe ekstra når det er skikkelig godt, må være lov? Byggotto er bygg kokt i lammekraft og hvitvin, smaksatt med sitron, løk, salt og pepper. Du må bare prøve det!
Ingredienser
200 g byggris
1 gul løk
2 båt hvitløk
100 g smør
100 g tørr hvitvin
7 dl lammekraft
100 g vellagret ost
Saften fra en sitron
Salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk. Stek det gyllent i litt av smøret og rør inn byggrisen. (Du kan også bruke byggryn til denne oppskriften. Fremgangsmåten er helt lik, men du må legge grynene til bløt ett døgn før du bruker dem.)
- Tilsett hvitvinen og kok bort nesten alt av væske.
- Tilsett litt og litt lammekraft etter hvert som kraften trekker inn i byggrisen.
- Når du har tilsatt all kraften tilsettes resten av smøret og den vellagrede osten (denne kan med fordel rives på forhånd).
- Smak til med sitron, salt og pepper, og server straks.
Tips: Server rykende varm byggotto som tilbehør til pinnekjøttet.