Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggris til torsk

Byggris er nydelig til torsk. Når du trenger en rask hverdagsmiddag kan denne torskeretten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann i 12-15 minutter.
  • Rens torsken for finner og bein og skjær til porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. Fisken skal trekke i 8-9 minutter.
    Fiskens trekketid (koketid) avhenger av størrelse på fiskestykkene, men den beste indikasjonen på at fisken er ferdig er at den akkurat begynner å flake seg.
  • Varm opp halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne og stek grønnkål til den akkurat faller sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Anrett grønnkål på tallerkener og topp med byggris og grovhakkede mandler. Legg torsken på toppen og ringle over god olivenolje før servering.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
8 stemmer