Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggrynsrisotto med gulbeter

Vegetarisk byggrynsrisotto med råmarinerte gulbeter, bakte egg og puffede gresskarkjerner er en mektig smaksopplevelse.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggryn i bløt natten over.
  • Puffede gresskarkjerner: Kok gresskarkjernene i 10 minutter. Hell av vannet og ha litt olivenolje på kjernene. Fordel kjernene på en stekeplate med bakepapir og stek dem i ovnen på 160 °C i ca. 20 minutter. De skal puffe og være sprø. Legg gresskarkjernene deretter på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
  • Bakte egg: Sett ovnen på 65 °C, og legg eggene hele i skallet på rist midt i ovnen og bak dem i 1 time og 30 minutter.
  • Råmarinerte gulbeter: Kok opp syltelake av eddik, sukker og vann. Skrell gulbetene og skjær dem i mellomstore terninger. Vend betene inn i syltelaken.
  • Byggrynsrisotto: Finhakk sjalottløk. Varm olje i en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter, og fres løken til den er myk og blank. Skyll byggrynene i kaldt vann og ha dem i kjelen.
  • Kok opp buljong, og hell en fjerdedel av buljongen over byggrynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp og grynene er myke, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør ofte. Byggrynsrisottoen skal ha konsistens som litt tynn grøt. Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost.
  • Servering: Legg byggrynsrisotto i bunnen av en halvdyp tallerken. Knekk det bakte egget i midten. Dryss over røkt salt, fordel råmarinerte gulbeter over, strø over puffede gresskarkjerner og pynt med erteskudd.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer