Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-60 minutter + bløtlegging av gryn over natten
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-60 minutter + bløtlegging av gryn over natten
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Byggrynssalat

Byggrynssalat smaker herlig og metter lenge. Byggryn i salat med mais, paprika, kokt skinke og ost passer fint i matpakken eller på piknik. Ha dressing i en boks ved siden av, så holder salaten seg bedre.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggryn i en kjele med vann kvelden før. (De må ligge i bløt 8 til 10 timer). Bruker du forhåndskokte byggryn trengs ikke bløtlegging.
  • Kok byggryn i det samme vannet som grynene har ligget natten over, sammen med salt og gurkemeie i ca. 15 minutter (eller følg anvisning på pakken). Sjekk at grynene er myke, men fremdeles har en litt hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
  • Lag dressing ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til den skal serveres. 
  • Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. La maisen renne av i en sil. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, ost, skinke og salat i passende biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene i en bolle.

> Flere forslag til turmat

>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!

Finn mer om samme tema:

4 / 5
8 stemmer