Frigardsgrøt
En grøt med opphav fra Lærdal i Sogn og Fjordane. Frigardsgrøt er kokt på spelt og havremelk og toppet med bringebæris.
Ingredienser
1 dl speltkorn
4-5 dl havremelk
½ vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
4 ss honning
1 sitron, saft og finrevet skall
1 dl frosne bringebær
1 dl vaniljeyoghurt eller gresk yoghurt
Sesamfrø eller valnøtter ristet
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Legg speltkorn i vann og la stå over natten.
- Dag 2: Hell av vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i omtrent 45 minuttter. Til spelten er blitt myk.
- Mens grøten putrer kan toppingen lages. Bland sammen honning, sitronsaft og skall i en bolle, og sett til side.
- Ha frosne bringebær i en blender sammen med yoghurt. Sett bringebærisen på frys om du ikke skal spise den med en gang.
- Server frigardsgrøt med bringebæris, nøtter og litt sirup.
Tips: Sesamfrø ristet i lønnesirup er fantastisk godt på denne grøten.
Oppskrift fra Grøt på ville veier.