Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Grand Prix-kake

Grand Prix-kake med lakrisglasur, ferske bær, marengs og marsipanlokk er selvskreven til Melodi Grand Prix-fest. Server kaken til kaffen eller et glass musserende vin.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 ºC i 45 minutter. Avkjøl på rist.
  • Montering: Del sukkerbrødet i tre lag og dynk godt med appelsinjuice. Pisk fløten til krem. Legg bær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, bær og kremfløte en gang til. Stryk kremfløte på toppen og sidene av kaken. Legg på marsipanlokk og sett kaken i kjøleskapet.
  • Glasur: Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp, og rør inn lakrisstengene. Rør til lakrisen har smeltet, før du rører inn smøret. La glasuren avkjøle litt. Fordel deretter glasuren over kaken. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
  • Pynt med pikekyss langs siden, og dryss over små sukkerkuler eller annen pynt i rosa og sølv. Server kaken med nytrukket kaffe eller et glass musserende vin for å feire vinneren av Melodi Grand Prix.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
4 stemmer