Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 porsjonspizzaer eller 1 stor pizza
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 porsjonspizzaer eller 1 stor pizza

Grov pizzabunn

Grov pizzabunn med sammalt hvete gjør helgepizzaen litt sunnere! Lag porsjonspizza eller en stor pizza og legg på pizzafyll og ost etter ønske.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bakebollen. Elt til slutt inn oljen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Klargjør ønsket pizzafyll du skal ha oppå den grove pizzabunnen.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del i seks eller åtte like store emner. Kjevle emnene ut til tynne bunner på 10–12 cm i diameter, og ha på pizzafyllet. Du kan også bruke denne deigen til en klassisk lørdagspizza i langpanne. 
  • Stek pizzaene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.

>> Oppskrift på halvgrov pizza med ost og skinke. 

 

>> Les mer om hvordan du lager den beste pizzabunnen.

 

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
108 stemmer