Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5-2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 pizza
Hvor lang tid tar det? 1,5-2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 pizza

Pizza med skinke

Prøv vår gode og enkle pizza med ost, skinke, hjemmelaget tomatsaus og tynn, halvgrov pizzabunn.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Deig: Bland alle ingrediensene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Elt til deigen er smidig og har et godt utviklet glutennettverk (det tar ca. 14 minutter).
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Lag tomatsaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek i en kasserolle med litt olje eller smør på middels varme til løken er mør. Tilsett hermetiske tomater og finhakket oregano. La sausen småkoke i 15 minutter før du smaker til med sukker, salt og pepper. Avkjøl litt.
  • Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Vask og del cherrytomater i to.
  • Ta deigen ut av bollen, del i to og kjevle ut på to stekeplater med bakepapir. Fordel tomatsausen utover de to pizzabunnene, og deretter ost og skinke. Ha på ønsket mengde rødløk og cherrytomater.
  • Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 C° til osten er gyllen, ca. 12 minutter. 
  • Server pizza med skinke med et dryss nykvernet pepper og ferske basilikumblader, og kanskje en skvett god olivenolje over. 

Tips! Er du ute etter en enda grovere pizza, kan du sjekke ut vår oppskrift på grov pizzabunn, som kan lages både som porsjonspizza og i langpanne. 

>> Les også våre beste tips om hvordan du lager den beste pizzabunnen.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme