Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5-2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 pizza
Hvor lang tid tar det? 1,5-2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 pizza

Pizza med skinke

Prøv vår gode og enkle pizza med ost, skinke, hjemmelaget tomatsaus og tynn, halvgrov pizzabunn.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Deig: Bland alle ingrediensene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Elt til deigen er smidig og har et godt utviklet glutennettverk (det tar ca. 14 minutter).
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Lag tomatsaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek i en kasserolle med litt olje eller smør på middels varme til løken er mør. Tilsett hermetiske tomater og finhakket oregano. La sausen småkoke i 15 minutter før du smaker til med sukker, salt og pepper. Avkjøl litt.
  • Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Vask og del cherrytomater i to.
  • Ta deigen ut av bollen, del i to og kjevle ut på to stekeplater med bakepapir. Fordel tomatsausen utover de to pizzabunnene, og deretter ost og skinke. Ha på ønsket mengde rødløk og cherrytomater.
  • Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 C° til osten er gyllen, ca. 12 minutter. 
  • Server pizza med skinke med et dryss nykvernet pepper og ferske basilikumblader, og kanskje en skvett god olivenolje over. 

>> Les mer om hvordan du lager den beste pizzabunnen.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer