Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 skiver
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 skiver

Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei

Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei er en sandwich som passer til lunsj, i matpakken og til jul.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Aller best smaker sandwichen selvsagt om du lager den av hjemmebakt dansk rugbrød, men et skikkelig godt brød kjøpt hos ditt lokale bakeri gjør nok også susen. Server sandwichen med rødbetsalat og bacon.

Slik gjør du

  • Leverpostei: Rens leveren fri for sener. Skjær lever, kjøtt og løk i biter og kjør til glatt masse i en kjøkkenmaskin. Finhakk kapers, timian og ansjos. Bland alle ingredienser godt sammen og fordel blandingen i smurte i former. Bruk steketermometer og stek posteien i vannbad i ovnen på 165° C til kjernetemperaturen er på 66° C.
    Tips: Om du vil ha en litt raskere løsning kan du kjøpe en god ferdigpostei i butikken.
  • Rødbetsalat: Hakk rødbeter og sylteagurker i små terninger. Skjær hvitosten i terninger og finsnitt purreløken. Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
  • Sprøstek bacon.
  • Anretning: Smør rugbrødskivene med smør. Legg på salat, skiver av leverpostei, rødbetsalat og bacon. Dryss over grovhakket timian, salt og pepper.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme