Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei
Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei er en sandwich som passer til lunsj, i matpakken og til jul. Server med rødbetsalat og bacon.
Ingredienser
Leverpostei:
350 g lever av svin
300 g svinekjøtt med fett
1 løk
6- 8 ansjosfileter
2 ss kapers
1 ts nykvernet pepper
2 ts salt
2 ss hakket frisk timian
smør eller olje til formene
Anretning:
4 skiver grovt rugbrød
100 g smør
4 Crispy salatblader
400 g leverpostei
300 g rødbetsalat
250 g bacon
4 ts sitrontimian
salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Leverpostei: Rens leveren fri for sener. Skjær lever, kjøtt og løk i biter og kjør til glatt masse i en kjøkkenmaskin. Finhakk kapers, timian og ansjos. Bland alle ingredienser godt sammen og fordel blandingen i smurte i former. Bruk steketermometer og stek posteien i vannbad i ovnen på 165° C til kjernetemperaturen er på 66° C.
Tips: Om du vil ha en litt raskere løsning kan du kjøpe en god ferdigpostei i butikken.
- Rødbetsalat: Hakk rødbeter og sylteagurker i små terninger. Skjær hvitosten i terninger og finsnitt purreløken. Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
- Sprøstek bacon.
- Anretning: Smør rugbrødskivene med smør. Legg på salat, skiver av leverpostei, rødbetsalat og bacon. Dryss over grovhakket timian, salt og pepper.