Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 skiver
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 skiver

Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei

Grovt rugbrød med hjemmelaget leverpostei er en sandwich som passer til lunsj, i matpakken og til jul. Server med rødbetsalat og bacon.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Leverpostei: Rens leveren fri for sener. Skjær lever, kjøtt og løk i biter og kjør til glatt masse i en kjøkkenmaskin. Finhakk kapers, timian og ansjos. Bland alle ingredienser godt sammen og fordel blandingen i smurte i former. Bruk steketermometer og stek posteien i vannbad i ovnen på 165° C til kjernetemperaturen er på 66° C.
    Tips: Om du vil ha en litt raskere løsning kan du kjøpe en god ferdigpostei i butikken.
  • Rødbetsalat: Hakk rødbeter og sylteagurker i små terninger. Skjær hvitosten i terninger og finsnitt purreløken. Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
  • Sprøstek bacon.
  • Anretning: Smør rugbrødskivene med smør. Legg på salat, skiver av leverpostei, rødbetsalat og bacon. Dryss over grovhakket timian, salt og pepper.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer