Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 havrebriks
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 havrebriks

Havrebriks

Havrebriks er saftige og gode rundstykker i matpakken med grovt rug, hvete, maltekstrakt og havregryn. Lang hevetid får frem de gode smakene.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 1, 5 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to like store emner som du triller til runde, jevne boller. Dekk med plast eller et klede og la hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter.
  • Del hver bolle i seks like store emner som du former til små avlange brød. Pensle brødene med vann og vend dem i store havregryn. Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir. La brødene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
    Denne deigen krever en del tid, men det er det som gir den gode smaken. Når en deig får lang hviletid får alle de gode smakene i deigen tid til å lage en god aroma og et saftig resultat.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
23 stemmer