Julesandwich
Julesandwich er fylt av julens restemat med juleskinke, appelsin og syltet kål og passer perfekt til julelunsj eller som en smårett i romjulen.
Ingredienser
Syltet kål:
4 dl vann
2 dl hvitvinseddik
100 g sukker
20 g salt
1 kålhode
Julesandwich:
2 skiver juleskinke
3 båter appelsin
2 store skiver brød, skjær på langs om nødvendig
1 ss smør
1 ss rapsolje
2 skiver rødbeter
1 ss grov sennep (bruk det du liker best og har tilgjengelig)
2 ss syltet kål (du kan også bruke surkål eller rødkål)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Syltet kål: Kok opp vann, hvitvinseddik, sukker og salt. Del kålen i tynne skiver og ha det i den kokende laken. La det putre i et par minutter før du siler av væsken og avkjøler til romtemperatur.
- Sandwich: Start med å skjære to skiver kokt juleskinke.
- Skjær så fileter av appelsinen på følgende måte; skrell appelsinen og skjær av alt det hvite, skjær fileter inn mot midten så du unngår å få med noe av det tynne skinnet.
- Lag skiver av rødbet som du steker i smør og olje sammen med brødskivene i 2–3 minutter på hver side.
- Smør et godt lag med sennep på brødskivene og ha på skinke. Legg på kålen og dandér rødbetbitene og appelsinfilétene på toppen, og der har du en julesandwich.
>> enda en blings med en smak av jul.