Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake til 6-8 personer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake til 6-8 personer

Liten bløtkake

En liten bløtkake som er stor på smak! Her har vi laget en enkel variant med sukkerbrød i langpanne, og med fyll av vaniljekrem, bringebær og banan.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å lage kakebunnen: Knekk eggene i en bolle og pisk disse godt sammen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller med en håndmikser. Pisk til eggene er skummende, cirka 5 minutter.
  • Tilsett sukker, en spiseskje om gangen. Pisk videre til eggedosisen er lys og kremet.
  • Tilsett matolje og syrnet melk (kefir eller kulturmelk) og miks videre til alt er godt blandet.
  • Sikt mel, vaniljesukker, bakepulver og salt, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Legg et bakepapir i en langpanne av den typen som hører til stekeovnen. Hell røren i og stryk utover. Prøv å få til et jevnt lag.
  • Stek kaken midt i ovnen på  180 °C i rundt 15 minutter. Følg med på kaken de siste minuttene. Kaken skal være gylden.
  • Gjør klar et bakepapir som du strør godt med sukker. Når kaken er ferdig velter du den over papiret dekket med sukker.
  • Legg over et rent kjøkkenhåndkle og la kaken avkjøles i 20 minutter.
  • Vaniljekremen lager du slik: Splitt vaniljestangen med en liten kniv og skrap ut frøene. Ha vaniljefrø og den delte vaniljestangen i en liten kjele sammen med melk, sukker, eggeplommer og maisstivelse. Kok opp på svak varme under konstant omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen og pisk i kremen slik at den ikke får snerk. Avkjøl kremen før du skal bruke den. 
    Om du har kremen over i en stor zip-pose, og legger den flatt i kjøleskapet går avkjølingen ganske raskt. 
  • Finn en tallerken som er passe stor til at du kan skjære ut fire rundinger av langpannen. Ta papiret av langpannen og skjær rundt tallerkenen slik at du får fire runde kakebunner.
  • Pisk kremfløte til krem. Her er det enklest å piske kremen til både fyllet og pynten samtidig.
  • Del opp bananen i tynne skiver.
  • Ta frem et kakefat og legg først på en av kakebunnene med sukkersiden ned.
  • Bre halvparten av vaniljekremen utover.
  • Legg på en ny kakebunn og ha på et par gode skjeer med pisket krem. Legg noen bananskiver oppå.
  • Legg på en ny bunn. Legg på resten av vaniljekremen og bringebær. Trykk bærene ned i vaniljekremen og legg neste bunn på toppen.
  • Bre pisket krem over toppen og på sidene av kaken. Bruk en bred bakeskrape eller en lang stekespade.
  • Pynt med bær og urter. Kaken er best servert den dagen den er pyntet. 
5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer