Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake til 6-8 personer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake til 6-8 personer

Liten bløtkake

En liten bløtkake som er stor på smak! Her har vi laget en enkel variant med sukkerbrød i langpanne, og med fyll av vaniljekrem, bringebær og banan.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å lage kakebunnen: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Legg et bakepapir i langpannen som hører til stekeovnen. Hell røren i og stryk utover. Prøv å få til et jevnt lag.
  • Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 12-15 minutter til den er gyllen. Følg med på kaken de siste minuttene.
  • Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv kakebunnen på papiret og legg et kjøkkenhåndkle over kaken til den er avkjølt.
  • Vaniljekremen lager du slik: Splitt vaniljestangen med en liten kniv og skrap ut frøene. Ha vaniljefrø og den delte vaniljestangen i en liten kjele sammen med melk, sukker, eggeplommer og maisstivelse. Kok opp på svak varme under konstant omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen og pisk i kremen slik at den ikke får snerk. Avkjøl kremen før du skal bruke den.
    Om du har kremen over i en stor zip-pose, og legger den flatt i kjøleskapet går avkjølingen ganske raskt.
  • Finn en tallerken som er passe stor til at du kan skjære ut fire rundinger av kakebunnen. Ta papiret forsiktig av og skjær rundt tallerkenen slik at du får fire like store kakebunner.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Del opp bananen i tynne skiver.
  • Ta frem et kakefat og legg først på en av kakebunnene med sukkersiden ned.
  • Bre halvparten av vaniljekremen utover.
  • Legg på en ny kakebunn og ha på et par gode skjeer med pisket krem. Legg noen bananskiver oppå.
  • Legg på en ny bunn. Legg på resten av vaniljekremen og bringebær. Trykk bærene ned i vaniljekremen og legg neste bunn på toppen.
  • Bre pisket krem over toppen og på sidene av kaken. Pynt med friske bær og urter eller spiselige blomster.

Her finner du flere kaker til 17. mai-feiringen!

3.7 / 5
6 stemmer
Les eller skriv kommentarer