Lunsjsalat med byggryn
Lunsjsalat med byggryn passer godt til lunsj eller på tur. Pakk salat og dressing hver for seg, og du har en deilig, frisk matpakke.
Ingredienser
Salat:
200 g byggryn
8 dl vann
1 ts salt
1 hodesalat
8 - 10 røde cherrytomater
1 gul paprika
1 slangeagurk
1 pose tørkede tranebær (ca. 100 g)
Dressing:
3 dl kesam eller matyoghurt
2 ss finhakket koriander
2 ss finhakket rosmarin
1 ss sitronsaft
nykvernet salt og pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok byggrynene sammen med salt i ca. en halv time til grynene er myke, men fremdeles har en hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
Ønsker du en raskere løsning kan du bruke prekokte byggryn også kalt byggris.
- Lag dressingen mens grynene koker. Bland sammen ingrediensene og smak til med nykvernet salt og pepper. La dressingen stå kaldt i minimum 20 minutter, slik at smaken fra krydderurtene får satt seg.
- Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, agurk og salat i små biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene og tørkede tranebær. Server salaten med dressingen ved siden av.
Prøv også byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke – eller sjekk ut denne artikkelen med andre gode forslag til lunsj på hjemmekontoret.